Anar al contingut principal Et molesten les animacions?

MUSEU

L’espai i l’exposició permanent

Al Museu de les Aigües, educació i coneixement es barregen amb un patrimoni històric únic i singular, amb més de cent anys d’història, on el modernisme juga un paper fonamental.

Un edifici que és patrimoni modernista

El Museu ocupa un dels edificis modernistes de la Central Cornellà. El conjunt d’edificis i el paisatge que els envolta tenen l’empremta de diferents arquitectes, des de Josep Amargós i Samaranch fins a Antoni Gaudí.

El refugi antiaeri de Cornellà

El Museu amaga un apassionant lloc d’interès històric: un refugi antiaeri de la Guerra Civil.

Aquesta construcció va ser creada per protegir el personal de la planta durant els bombardejos de l’exèrcit franquista. Avui dia, és un símbol del compromís de les persones que treballen a Aigües de Barcelona, ja que, gràcies a la seva feina, es va garantir el subministrament d’aigua durant la Guerra Civil.

Els jardins del Museu i la Cascada Gaudí

El jardí del Museu de les Aigües és un espai molt especial que destaca per la seva biodiversitat i on conviuen elements naturals, agrícoles, industrials i artístics.

La Cascada Gaudí, dissenyada por Antoni Gaudí, és una de les primeres obres de l’arquitecte modernista. Inicialment, va ser construïda a la Casa Vicens i, posteriorment, reconstruïda el 2019 al Museu de les Aigües amb una sola diferència: ara l’aigua és reciclada.

L’Àgora

L’Àgora és un antic dipòsit que va funcionar entre el 1954 i el 2004, moment en què es va convertir en un espai polivalent dedicat a trobades i debats al voltant de l’aigua, la cultura i la societat.

L’Arxiu Històric de la Societat General d’Aigües de Barcelona

Aigües de Barcelona va ser fundada el 1867. T’imagines tot el que hem vist i hem viscut des d’aleshores? Al Museu tenim un arxiu històric a través del qual hem conservat documentació d’alt valor històric sobre l’abastament d’aigua a Barcelona i a la seva àrea metropolitana.

Per consultar-lo, concerta cita prèvia enviant un correu electrònic a:

museudelesaigues@agbar.es