Aigua de barri
És un projecte científic d’aprenentatge per indagació, gratuït i obert a tot l’alumnat d’ESO, que us permetrà trobar mètodes d’estalvi d’aigua i generar nous hàbits de consum responsable a l’entorn del centre.
COM FUNCIONA?
S’estructura en 5 etapes de 2-3 hores de treball a l’aula, segons el grau d’aprofundiment que es vulgui assolir:
- Us uniu al repte: convertiu l’aula en un grup de recerca, presenteu el projecte a l’alumnat i reflexioneu sobre l’ús que feu de l’aigua, a les llars i al centre escolar.
- Investigueu: Decidiu quina recerca fareu, dissenyeu el protocol experimental i recolliu les dades que calguin per saber quin ús feu de l’aigua.
- Busqueu alternatives: penseu mesures que puguin servir per fer un ús més eficient de l’aigua i planegeu com les posareu en pràctica.
- Passeu a l’acció: apliqueu les mesures d’estalvi i recolliu les dades necessàries per mesurar l’impacte que tenen sobre el vostre consum d’aigua habitual.
- Seleccioneu les mesures d’estalvi més eficients: a partir de les dades i evidències que teniu, seleccioneu quines mesures d’estalvi d’aigua són les més eficients per al vostre barri o municipi i comuniqueu i compartiu la recerca amb el vostre entorn.
Podeu escollir entre dues modalitats de recerca, a casa o al centre, i treballar diverses línies d’investigació: nutrició, higiene, alimentació… per poder analitzar la mateixa problemàtica des de diferents perspectives.
MATERIALS PEDAGÒGICS
Aigua de barri inclou:
- Una guia didàctica
- Una proposta d’avaluació
- Una correspondència curricular
- Fitxes didàctiques per etapes
- Un quadern de recerca per a l’alumnat
- Un diari de recerca per a l’alumnat
- Els pòsters científics elaborats per d’altres escoles que ja han participat en el repte.
DESCARREGUEU-LOS LLIUREMENT I SENSE NECESSITAT DE REGISTRE AL WEB DEL PROJECTE!