ACTUALITAT

Imatge d'actualitat

NOTÍCIES

_anar a VÍDEOS
Aquestes festes, vine als tallers de Nadal del Museu!

Aquestes festes, vine als tallers de Nadal del Museu!

22 de desembre de 2016

Tots els infants d'entre 4 i 10 anys tenen una cita aquestes festes amb els tallers de Nadal del Museu Agbar de les Aigües. Fins el 8 de gener, vine amb els infants de la teva família i fes córrer l'aigua a tots els racons del pessebre del Museu. L'activitat és gratuïta!

 

 

15 anys al costat de les escoles més sostenibles de Barcelona

15 anys al costat de les escoles més sostenibles de Barcelona

11 d'octubre de 2016

La Fundació Agbar ha signat un conveni amb l'Ajuntament de Barcelona per col·laborar un any més en el programa 'Escoles + Sostenibles'. Des que es va crear el 2001, la fundació sempre ha participat en aquest pla per sensibilitzar i conscienciar les escoles sobre el consum responsable i sostenible d'aigua de l'aixeta.

L'acte de presentació del programa per al curs 2016/17, que ha tingut lloc aquest matí al Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona amb la presència de l'alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, ha servit per presentar els 19 centres educatius que s'incorporen enguany. A més, 46 escoles iniciaran o renovaran un projecte triennal.

El programa 'Escoles + Sostenibles' és un pla de formació i conscienciació destinat a les escoles de Barcelona que vol difondre bones pràctiques en matèria de sostenibilitat en àmbits com la reducció de residus, les energies renovables i el consum responsable de l'aigua, entre d'altres.

Un projecte d'àmplia implantació

El projecte 'Escoles + Sostenibles' fa més de 15 anys que es desenvolupa als centres escolars de Barcelona. En tots aquests anys, els participants d'aquest programa han desenvolupat fins a tres mil projectes propis. Des de l'any 2001, 450 centres educatius han signat el Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat enrolant-se en aquest programa.

Més de 29.000 alumnes participen en els programes educatius d'Aigües de Barcelona el curs 2015/16

Més de 29.000 alumnes participen en els programes educatius d'Aigües de Barcelona el curs 2015/16

13 de juliol de 2016

Un total de 29.138 alumnes han participat durant el curs 2015/16 en els programes educatius d'Aigües de Barcelona, el que suposa un nou rècord d'assistència. Respecte al curs anterior, la participació ha augmentat en 500 alumnes.

Els programes educatius d'Aigües de Barcelona s'adrecen a estudiants de totes les edats amb l'objectiu de difondre el valor de l'aigua i fomentar-ne un ús responsable:

Aqualogia apropa a les escoles els cicles natural i urbà de l'aigua als alumnes de primària, i promou una actitud i uns comportaments positius cap al medi ambient i l'ús responsable de l'aigua a través de la participació i la interacció dels infants. Més de 7.650 escolars han participat aquest curs en aquesta activitat. D'aquests, el 54% són d'escoles de Barcelona; el 23%, de la resta de municipis metropolitans, i el 23% restant, d'altres municipis catalans.

Les visites escolars a la planta potabilitzadora de Sant Joan Despí permeten descobrir als alumnes el complex procés de tractament de l'aigua que es capta al riu Llobregat, perquè l'aigua arribi a les llars de Barcelona i els municipis del seu entorn en les millors condicions. Prop de 5.000 alumnes de primària (un 21% del total), de secundària (quasi el 60% del total) i de secundària postobligatòria i universitat (el 16%) han visitat aquest curs la planta. D'aquests, el 38% provenien de Barcelona; el 42%, de la resta de municipis metropolitans, i el 32% restant, d'altres localitats catalanes.

Els programes educatius del Museu Agbar de les Aigües ofereixen activitats relacionades amb un patrimoni industrial de referència a Europa i els valors associats a la cultura de l'aigua, el respecte al medi ambient i la sostenibilitat. 16.500 alumnes han visitat aquest curs el Museu, història viva dels quasi 150 anys de la companyia al servei de la ciutadania i del desenvolupament de Barcelona i la seva àrea metropolitana. D'aquests, el 12% són d'educació infantil, el 68%, de primària, el 18%, de secundària, i quasi el 2%, de secundària postobligatòria i universitat. Per procedència, el 38% dels escolars van venir de Barcelona; quasi el 12%, de Cornellà; el 31%, de la resta de municipis metropolitans, i el 18%, d'altres localitats de Catalunya.

Els programes educatius d'Aigües de Barcelona han rebut recentment l'acreditació de Qualitat educativa del Consell de Coordinació Pedagògica que atorga l'Institut Municipal d'Educació de l'Ajuntament de Barcelona, en reconeixement a l'aportació pedagògica que ofereixen a l¿alumnat i a la seva qualitat.

A banda d'aquests programes, Aigües de Barcelona duu a terme altres activitats educatives de sensibilització ambiental, com la Festa d'Aigües, un espai lúdic itinerant per a nens de 3 a 12 anys amb jocs tradicionals i digitals que recorre les festes majors dels 23 municipis de l'àrea metropolitana de Barcelona on la companyia és present. Des de la seva posada en marxa el 2012, més de 235.000 infants i les seves famílies han passat per aquest espai pensat per al gaudi dels més petits.

La Fundació Agbar demana la col·laboració per adquirir una llanxa de salvament d’ajuda als refugiats per a l’ONG Proactiva Open Arms

La Fundació Agbar demana la col·laboració per adquirir una llanxa de salvament d’ajuda als refugiats per a l’ONG Proactiva Open Arms

13 de juny de 2016

La Fundació Agbar i Òscar Camps, director de l'ONG badalonina Proactiva Open Arms, l'única ONG de salvament que treballa per mar a la costa mediterrània en favor dels refugiats, han presentat avui el projecte de col·laboració humanitària a través del qual es proposen recaptar els 29.000 euros que costa una llanxa de salvament.

Per aquest motiu, la Fundació Agbar farà una aportació inicial de 20.000 euros, i anima tothom a fer donatius per aconseguir els 9.000 euros restants. Aquesta llanxa servirà per complementar les tasques del veler amb el que aquesta setmana salparan els voluntaris de Proactiva Open Arms des de les costes de Líbia. Els donatius es poden fer a través d'aquesta pàgina web: www.fundacioagbar.cat/proactivaopenarms-cat.

Òscar Camps, director de Proactiva Open Arms i Català de l'Any 2015, ha advertit a l'acte de presentació que després de la posada en marxa de l'acord de la Unió Europea amb Turquia, s'han obert noves vies marítimes encara més perilloses dels refugiats per arribar a Europa des de les costes del nord d'Àfrica, de països com Líbia, Egipte, etc. "Per ajudar-los, salparem aquest divendres a Líbia amb un vaixell cedit per ampliar l'operatiu humanitari ja present", ha indicat. La llanxa de salvament que la Fundació Agbar s'ha proposat adquirir servirà per complementar les tasques d'aquest veler d'ajuda als refugiats.

Òscar Camps ha descrit la situació actual dels refugiats com a "dramàtica", i ha criticat la inacció d'Europa davant les màfies i la política "deliberada" de la Unió Europea (UE) per obligar els refugiats a desplaçar-se per mar a Europa, "una via molt més perillosa que per terra".

Òscar Camps ha explicat les penoses condicions en què arriben els refugiats a Grècia. "El que hem viscut a Grècia és inimaginable. Quan vam arribar [a Lesbos], vam adonar-nos que no hi havia cap organització de suport als refugiats que arribaven a l'illa grega. Hem aconseguit rescatar més de 8.000 persones a la deriva fent servir al principi les embarcacions abandonades pels refugiats perquè no se'ns autoritzava a portar el nostre material. La situació no va canviar fins que va haver-hi un naufragi massiu". A partir de la seva presència, Camps ha destacat com han aconseguit que la guàrdia costanera i els agents fronterers posin a l'abast mitjans d'ajuda per als refugiats. "Com a societat ens toca actuar i defensar els drets humans", ha conclòs.

A l'acte també ha intervingut Ignacio Escudero, director general d'Aigües de Barcelona, que ha presentat al ponent tot destacant la seva valentia per instal·lar-se a Lesbos el setembre de l'any passat amb un grup de voluntaris per salvar el màxim de vides possibles. "La seva iniciativa personal ha impulsat un moviment que està bellugant les consciències de molta gent i salvant moltes vides", ha recalcat Escudero.

Més de 1.800 persones omplen el Museu Agbar de les Aigües per la Nit dels Museus

Més de 1.800 persones omplen el Museu Agbar de les Aigües per la Nit dels Museus

24 de maig de 2016

El Museu Agbar de les Aigües va acollir dissabte una nova edició de la Nit dels Museus. Els concerts de The Sick Boys, del Taller de Músics, i la visita al refugi antiaeri de la Central Cornellà van ser les activitats més destacades d'una jornada que va omplir, un any més, el museu de visitants.

Amb motiu de la celebració de la Nit dels Museus, els visitants del Museu Agbar de les Aigües van poder conèixer el refugi antiaeri de la Central Cornellà per segon any consecutiu. Construït durant la Guerra Civil espanyola com a refugi per als treballadors d'Aigües de Barcelona, aquest espai va permetre que durant el conflicte l'activitat de la central no s'aturés en cap moment.

Els concerts de The Sick Boys van fer gaudir els visitants d'una nit a ritme de rock&roll i swing. Aquesta banda forma part del projecte Cabal Musical, a través del qual la Fundació Agbar col·labora amb el Taller de Músics per a la formació musical de persones provinents d'entorns vulnerables.

Com cada any, l'exposició permanent va registrar una gran afluència de públic, que no es va voler perdre la posada en marxa de la màquina de vapor, i va poder visitar els diferents espais de l'edifici modernista de 1909. Com a novetat, enguany els visitants van poder recórrer el museu i convertir-se en els protagonistes d'una aventura interactiva, gràcies a l'app ‘Origen'. Es tracta d'un joc interactiu que fusiona experiència real i ficció, i que permet descobrir el museu d'una manera completament nova, basant-se en la tecnologia iBeacon i els gamebooks, els còmics interactius "tria la teva aventura" del segle XXI. En total, el museu va rebre més de 1.800 visites al llarg de la nit.

La Nit dels Museus s'emmarca en la celebració del Dia Internacional dels Museus, un esdeveniment organitzat anualment el 18 de maig pel Comitè Internacional dels Museus (ICOM) des de 1977, amb l'objectiu de conscienciar els ciutadans sobre el paper dels museus en el desenvolupament de la societat. L'edició d'enguany ha estat dedicada al tema "Museus i paisatges culturals", tot reconeixent el paper que juguen els museus en l'educació i l'enriquiment de les cultures, els intercanvis culturals, i en la interrelació i la cooperació dels diferents pobles del món.

EL RESTAURANT

EL RESTAURANT

LA BOTIGA

LA BOTIGA

AGENDA

AGENDA

© MUSEU AGBAR DE LES AIGÜES. CTRA. DE SANT BOI, 4-6. 08940 CORNELLÀ DE LLOBREGAT. TEL: 93 342 35 38 (INFO I RESERVES)

trigital.org - Agencia de comunicación

Fundació Agbar